Kom igång
Kom igång - steg för steg

Artikeln går igenom grunderna och hjälper dig att snabbt komma igång med Aider.

Ulf Mattsson avatar
Skrivet av Ulf Mattsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Här får du en checklista för att snabbt komma igång, med länkar till de artiklar som beskriver hur du gör:

Lägg till uppgifter om dig själv

Uppgifterna hämtas och används i de olika rapporter du skapar. Klicka på länken nedan för att komma till artikeln:

Lägg till huvudman och redigera huvudmannens uppgifter

Uppgifterna hämtas och används i de olika rapporter du skapar. Klicka på länken nedan för att komma till artikeln:

Lägg till ingående balanser

I Rapporter lägger du in huvudmannens tillgångar och skulder. Vi rekommenderar att du åtminstone lägger upp transaktionskontot och kontots ingående balans. Det hjälper dig att stämma av det utgående saldot mot kontobehållningen:

Importera transaktioner från banken

Nästa steg är att börja importera de händelser, in- och utbetalningar, som skett på transaktionskontot. Läs mer om hur du importerar transaktioner:

Bokför importerade transaktioner

Därefter kategoriserar du alla importerade transaktioner, så att de bokförs och genererar en Verifikationslista och en huvudbok, eller Kategorispecifikation som vi kallar den.

Använd filter för en snabbare bokföring

Med hjälp av de olika filter-funktionerna i Transaktioner, kan du snabba upp din bokföring och ta hjälp när du letar efter en eller flera specifika transaktioner.

Stäm av bokföringen mot saldot på kontot

När du lagt till den ingående balansen på ditt transaktionskonto i Rapport-delen, framgår den utgående balansen i den grå rutan Differens ner till vänster i bild. Om du bokfört klart en, två eller flera månader, ska differensen vara lika med den utgående behållningen på kontot ifråga:

Mer hjälp och instruktioner hittar du här i vårt sökbara Hjälpcenter:

Hitta du inte vad du söker kan du kontakta oss via chatten, som du snabbt når var du än befinner dig i webb- eller mobilappen. För mer information om hur du använder vårt Hjälpcenter klicka på bilden här nedanför, eller den bifogade länken:

Gratis digital utbildning via nätet

Missa inte möjlighet att vara med på våra digitala utbildningar via Microsoft Teams. Vi genomför dem regelbundet och du hittar mer information om innehåll, tider och hur du anmäler dig under fliken Nyheter på hemsidan: