Alla samlingar
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev augusti 2023
Nyhetsbrev augusti 2023

Nyheter och uppdateringar

Ulf Mattsson avatar
Skrivet av Ulf Mattsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Här kommer ett fullmatat nyhetsbrev som vi hoppas du har glädje av. Denna månaden handlar det om:

  • Årsredogörelse i Rapport-delen!

  • Bugg-fix i Transaktionsvyn

  • Skandiabanken och Sparbanken Skåne

  • Byte av kommun

  • Missat inte våra digitala seminarier!

  • Har du missat tidigare Nyhetsbrev?

Årsredogörelsen inbyggd i Rapport-delen!

Den största nyheten är att vi nu byggt in årsredogörelsen i Rapport-delen. Det här berör i första hand dig som har möjlighet att redovisa digitalt.

Du kan redan idag se var frågorna kommer att hamna om du går in i rapport-delen och scrollar ned till utrymmet innan förhandsgranskningen:

Det fina är att varje kommun kommer att kunna skräddarsy sina frågor. Din huvudmans kommun-tillhörighet styra vilka frågor du får att besvara. Har du uppdrag i flera kommuner får du alltid upp rätt frågor.

Tekniken gör att vi kommer kunna fylla på med fler möjligheter den här vägen, som att skicka in; förteckning, begäran om uttag, med mera helt digitalt. Ska bli kul att få jobba vidare med det här i höst!

Bugg-fix i Transaktionsvyn

Det har retat oss länge att dialogrutan inte försvunnit av sig själv när man sparat ett filter-val. Men nu så och "äntligen", ropar nog många med mig!

I samma veva har vi fixat att det enkelt går att välja mellan bokförda och ej bokförda transaktioner, vilket varit lite struligt tidigare.

Skandiabanken och Sparbanken Skåne

Vi har lagt till Skandiabanken nu och det fungerar fint att importera både via fil och Tink. Kanske inte många som använder banken, men nu är den i vart fall på plats.

Sparbanken Skåne har gjort förändringar i den csv-fil som skapas för nedladdning. Vi har därför lagt upp banken som ett separat val skiljt från övriga Sparbanker.

Tack Ulf W för att du uppmärksammade oss och hjälpte till att uppdatera importen!

Byte av kommun

När du lägger upp en ny huvudman måste du alltid ange kommun-tillhörighet. Tidigare har du inte kunnat ändra den uppgiften på egen hand, vilket vi nu gjort möjligt.

Du ska bara använda den här funktionen om din huvudman flyttar till en ny kommun, annars inte. Du hittar längst ned till höger i bilden.

Fick du svar på din fråga?