Alla samlingar
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev januari 2023
Nyhetsbrev januari 2023

Nyheter och uppdateringar

Ulf Mattsson avatar
Skrivet av Ulf Mattsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi välkomnar SE Banken!

SE Banken håller på att flytta över ställföreträdare från företags- till privatsidan, vilket vi är glada för! Det innebär att du som nu är registrerad som privatkund kan importera transaktioner via BankID. Ligger du kvar som företagskund är det även i fortsättningen fil-import som gäller.

Ett stort tack till Gustav som hjälpte oss att testa!

Import från övriga banker

Tink har uppdaterat importen från Swedbank och Sparbankerna med en ny funktion som ska eliminera risken för dubbletter, vilket drabbade en del under förra året. Håll oss gärna underrättade om hur du upplever importen från årsskiftet och framåt.

Sparbanken Syd håller fortfarande på att bygga om och vi försöker hänga med i svängarna. Fil-import via gamla nätbanken fungerar bra och vi har bra hjälp att testa och anpassa importen allteftersom. Ett särskilt tack till Jörgen och Lennart som hjälpt till!

Handelsbankens direktimport fungerar bra, så den rekommenderar vi. Fil-importen håller på att uppdateras.

Vi ska nu testa direktimport från ICA-Banken och Nordeas nya "nätbank" och vill gärna ha hjälp med det. Hör av dig till oss om du kan tänka dig att vara med.

Adressändringar

Är du i behov av att uppdatera eller ändra adress för egen del eller dina huvudmän, vill vi att du hör av dig så hjälper vi dig manuellt. Vi kommer att behålla nuvarande fasta koppling till Folkbokföringsregistret fram till den 28 februari och därefter presentera en ny mer flexibel lösning.

Digital inlämning

De kommuner som nu uppdaterat sin programvara för att ta emot digitala rapporter från Aider är; Bollnäs, Ovanåker, Ljusdal, Höganäs, Katrineholm, Lomma, Burlöv, Kävlinge, Staffanstorp, Söderhamn, Tomelilla, Simrishamn, Sjöbo, Ystad och Örkelljunga.

För mer detaljerad info om de drygt 50 kommuner som har rätt tekniska förutsättningar att enkelt uppdatera till den nya versionen under 2023, kan du läsa mer om i artikeln Vilka kommuner accepterar Aider?

På tal om artiklar...

Den senaste veckan har vi lagt till och uppdaterat en lång rad artiklar, samt filmklipp som kompletterar den beskrivande texten. Vi kommer fortsätta fylla på i den takt vi hinner, utifrån de frågor och funderingar som kommer upp.

Kika gärna i artikeln Hur skapar jag en års- eller sluträkning? som nu innehåller mer information om digital inlämning.

Fick du svar på din fråga?