Hur använder jag Hjälpcenter och chatt?

Här beskriver vi hur du enkelt hittar rätt i vårt Hjälpcenter, använder chatten och din chatt-historik.

Ulf Mattsson avatar
Skrivet av Ulf Mattsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Öppna och stäng Hjälpcenter och chatt

Var du än befinner dig i Aiders webb-version eller på hemsidan, kan du nå vårt Hjälpcenter och chatten. Starta genom att klicka på den ikonen med en stiliserad pratbubbla nere i högra hörnet:

När du är klar och vill stänga ned funktionen klickar du på samma ikon, men som nu innehåller en nedåt riktad pil:

Startsidan

På start- eller hemsidan får du en överblick över de olika resurserna du har tillgång till:

I nederkant finns tre ikonen du kan använda för att växla mellan startsidan "Hem", din chatt-historik " Meddelanden" och våra hjälpartiklar "Hjälp".

Meddelanden

För att skicka ett meddelande till oss via chatten klickar du i rutan med texten "Skicka ett meddelande till oss":

Ett nytt fönster öppnas där du kan skriva vad du vill ha hjälp med:

Du kan även bifoga Gifs, Emojis och dokument, genom att klicka på respektive ikon i meddelande-rutan:

För att lämna meddelande-rutan och ta dig tillbaka till Startsidan, klicka på pilen längst uppe i vänstra hörnet:

Meddelande-historik

Vill du gå tillbaka och läsa tidigare meddelande och våra chattar med dig, klickar du på ikonen "Meddelanden" i nederkant av dialogrutan:

Hjälp via artikelsamlingen

Du kan söka bland artiklar och nyhetsbrev genom att klicka i rutan Sök efter hjälp eller via ikonen Hjälp, längst ned i högra hörnet:

Då öppnas artikelsamlingen:

Här kan du antingen klicka på rubrikerna för att leta bland artiklar och Nyhetsbrev, som är uppdelade i följande områden:

• Kom igång

• Instruktioner och användartips

• Frågor och felsökning

• Nyhetsbrev

• Användarvillkor och integritet

Under varje rubrik finns det ett flertal artiklar som ger svar på det mesta du behöver veta för att kunna jobba i Aider.

Du kan även välja att söka i artikelsamlingen med hjälp av sökord. Skriv in ett ord i rutan längst upp, så filtrerar programmet fram alla artiklar som innehåller ditt sökord, t.ex. "Bokföra":

Klicka på det förslag som bäst verkar svara på din fråga. Då öppnar sig artikeln i sin helhet:

Med hjälp av ikonerna längst upp i dialogrutan, kan du med pilen som pekar till vänster uppe i vänstra hörnet ta dig tillbaka för att söka på nytt. Med de dubbelriktade pilarna uppe i högra hörnet kan du förstora texten och förminska dialogrutan:

Du kan även öppna artiklar och hela artikelsamlingen i din webb-läsare, genom att scrolla längst ned i en artikel och klicka på Öppna i hjälpcentret:

Då öppnas Hjälpcentret i en ny flik i din webb-läsare: