Redovisning
Hur hämtar jag transaktioner från banken via fil?

Här hittar du instruktioner om hur du importerar transaktionsdata via fil från olika banker

Ulf Mattsson avatar
Skrivet av Ulf Mattsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Här samlar vi information kring hur du enklast hämtar transaktioner från de vanligaste bankerna. Saknar du någon bank eller stöter på problem i samband med importen, hjälper vi dig gärna.

Tänk på att bankerna fortlöpande genomför förändringar och uppdateringar som kan påverka funktionaliteten. Rapportera gärna till oss via chatten om du stöter på problem, så att vi kan felsöka och eventuellt anpassa våra inställningar.

Swedbank & Sparbankerna

1. Logga in på swedbank.se eller aktuell Sparbank.

2. Välj och klicka på aktuellt konto.

3. Välj Bokföringsdatum, från och till. Klicka på Välj.

4. Klicka på Ladda ner, i den högra kanten

5. Välj filformatet CSV och klicka på Ladda ner, så sparas filen automatiskt i mappen Hämtade filer i din dator.

6. Tänk på att inte öppna eller flytta filen innan du importerar den via Aider

Sparbanken Syd

Sparbanken Syd har utvecklat en ny version av nätbanken. Det sker det fortlöpande förändringar och uppdateringar som vi försöker anpassa oss till. Hör av dig till oss om du upplever svårigheter att importera.

Nya nätbanken

1. Logga in via sparbankensyd.se

2. Klicka på Konton och kort

3. Välj och klicka på aktuellt konto

4. I fliken Kontohändelser markerar man alla eller ett urval av transaktioner.

5. När man sökt fram transaktionerna väljer man Exportera som kommer upp längst ner för att kunna välja formatet CSV.

6. Filen sparas automatiskt i mappen Hämtade filer i din dator.

7. Tänk på att inte öppna eller flytta filen innan du importerar den via Aider

Gamla nätbanken

Gamla nätbanken fasas ut och stängs den 15 april 2024

Nordea

1. Logga in via nordea.se.

2. Klicka på aktuellt konto för att öppna vyn Kontohändelser & detaljer.

3. Klicka på Datum för att välja det datum-spann du vill importera.

4. Klicka på Ok för att få fram de transaktioner du vill hämta.

5. Klicka därefter på alternativet CSV, för att ladda ned filen till din dator.

6. Filen sparas automatiskt i Hämtade filer

7. Tänk på att inte öppna eller flytta filen innan du importerar den via Aider

Handelsbanken

1. Logga in på handelsbanken.se

2. Klicka på Kontotransaktioner i menyn till vänster

3. Välj kontonummer

4. Välj period och klicka på Visa.

5. Klicka därefter Exportera till Excel

6. Filen sparas i Hämtade filer i din dator

7. Tänk på att inte öppna eller flytta filen innan du importerar den via Aider

SEB

SEB - Företag & Privat

Observera att man som privatkund kan importera via BankID/Tink. Däremot inte som företagskund.

1. Logga in på seb.se

2. Välj aktuellt konto.

3. Väl aktuellt tidsintervall

4. Klicka på Sök

5. Klicka på Spara kontohändelser.

6. Välj filformatet csv (fältavskiljare semikolon) för att spara filen.

7. Filen sparas i Hämtade filer i din dator.

8. Tänk på att inte öppna eller flytta filen innan du importerar den via Aider

Länsförsäkringar

1. Logga in på lansforsakringar.se

2. Välj fliken Konton.

3. Klicka på det kontot som du vill hämta transaktionsdata för.

4. Välj mellan vilka datum som du vill hämta transaktionsdata.

5. Klicka på Sök-knappen.

6. Klicka på Exportera (Excel).

7. Filen sparas i Hämtade filer i din dator.

8. Tänk på att inte öppna eller flytta filen innan du importerar den via Aider

Danske Bank

1. Logga in på danskebank.se.

2. Välj Konton i menyn.

3. Välj aktuellt konto och period och tryck på Sök

4. Tryck på Till kalkylprogram så skapas en fil att skriva ut eller spara. Välj Spara så hamnar den under Hämtade filer i din dator.

5. Tänk på att inte öppna eller flytta filen innan du importerar den via Aider